НДФ „13 века България“ дари на всяко дете от IVа клас на СУ „Св. Иван Рилски“ книгата „Добри“ на български език

IVа клас на СУ „Св. Иван Рилски“ посрещна на 04 май 2022 в класната си стая гости от Националния дарителски фонд „13 века България“, издал за първи път на български език детско-юношеския роман „Добри“, от американската писателка Моника Шанън, с илюстрации на българския скулптор Атанас Качамаков, и преводачката на книгата поетесата Мария Донева.

 

На емоционалната среща присъстваха и ученици от IVб клас, Даниела Цанкова, заместник-директор, Мария Георгиева, класен ръководител и организатор на срещата, преподаватели, експерти от Фонда.

 

Учениците пресъздадоха българска народна приказка и представиха любими, избрани мисли – цитати от световно известни детски книги. Изпълнителният директор на Фонда Слава Иванова поздрави децата, и разказа за „Добри“, който разкрива приказния свят на българските традиции и фолклор. Мария Донева по неповторим начин описа всички любопитни моменти, свързани с превода на книгата.

 

„За голямото семейство на 54-то СУ „Св. Иван Рилски“ е чест, привилегия и отговорност да получим като дарение книгата „Добри“ на американската  писателка Моника Шанън,  илюстрирана от Атанас Качамаков. Вярваме, че учениците ни ще бъдат пълноценни граждани на България, с романа „Добри“ в ръка, споделя в писмо до Фонда, Соня Василева, директор на училището.

Категория
Дарено от нас, Събития