НДФ „13 века България“ и Държавна агенция за българите в чужбина с договор за сътрудничество

На 13 декември 2019 в зала „Проф. Васил Геров“ на Националния дарителски фонд „13 века България“ директорът на Държавната агенция за българите в чужбина Димитър Владимиров и изпълнителният директор на Фонда Слава Иванова подписаха договор за сътрудничество.

Двете организации ще работят съвместно за подготовката и реализацията на значими културни, социални, образователни инициативи с участници от българската диаспора в чужбина. Те ще си партнират в организирането и провеждането на различни мероприятия и кампании за съхраняване на българското етнокултурно пространство в България и извън нейните предели и единението на всички българи по света.

През 2020 година НДФ „13 века България“ ще обяви сесия за финансово подпомагане на проекти на тема „Младите българи зад граница с поглед към българския фолклор“. Фондът и Агенцията ще си сътрудничат в осъществяването на тази инициатива – за нейното популяризиране, и във втория й етап когато участници в най-добрите проекти ще гостуват в България. Целта е чрез запознаване с родния фолклор, чрез опазването и развитието на нашите традиции и памет, да се съхранява и утвърждава националното самосъзнание сред младите поколения българи зад граница.

 

Категория
Събития