НДФ „13 века България“ представя книгата „40 години НДФ „13 века България“, посветена на 40-годишнината от създаването си

Националният дарителски фонд  „13 века България“ издаде в чест на 40-ата годишнина от създаването си книгата „40 години НДФ „13 века България“. Мисия дарителство“. Специално за сайта на Фонда в кратко видео най-младият член от екипа – изкуствоведът Иван Стефанов представя най-знаковото (според него) дарение, поместено в изданието. А щедрите жестове, постъпили през последните четири десетилетия са над 90 хиляди.

 

Ненапразно четивото с най-забележителните  дарения на световни и български творци, учени, организации и държави носи името „40 години НДФ „13 века България“. Мисия дарителство“. Спомоществователството е втъкано в същността и паметта на Фонда. Както и в неговото бъдеще.

 

Видеото, заснето от Цветан Игнатовски подчертава ролята на НДФ „13 века България“ като гарант за спазване на волята на дарителя. Защото по-голямата част от произведенията на изкуството, паричните суми, книги и архиви са поверени на организацията, за да стигнат по най-честният и безупречен начин до онези, на които се предоставят.

 

https://youtu.be/N-vo0PEUGGE

Категория
Събития