„Река на толерантността“ представя млади таланти в галерия „Мисията“

Изложбата с творби, създадени по време на организирания от НДФ „13 века България“ международен младежки арт фестивал, ще бъде открита на 14 април

Графики и фотографии от четвъртото издание на международния арт фестивал „Река на толерантността“, организиран от Националния дарителски фонд „13 века България“, ще бъдат представени в галерия „Мисията“ на Държавния културен институт към министъра на външните работи.

 

След официалното откриване на 14 април, творбите на преподаватели и студенти във висши учебни заведения по визуални изкуства от България, Гърция, Румъния и Сърбия, създадени по повод културното събитие ще останат в галерията цял месец.

 

Проектът „Река на толерантността“, който се проведе под патронажа на ЮНЕСКО, среща млади и съзидателни хора от различни етноси и религии. Художници от държави на Балканите се опознават, учат се един от друг и от поканените именити преподаватели, творят заедно и си отправят предизвикателства за таланта и ума.

 

Неформалното образование и общуване дава криле, дори когато световната пандемия налага да е онлайн, както се случи през септември 2021-а.  Тогава арт фестивалът събра участниците от четири балкански страни не в Сарафската къща в Самоков, както повелява традицията, а в Zoom.

 

Но това не попречи на утвърдени и млади автори да обменят творческа енергия и градивни идеи. Посетителите ще видят резултатите в галерия „Мисията“.

Категория
Неразказани истории