Генералният директор на ЮНЕСКО дава патронаж на IV-ия Международен фестивал „Река на толерантността“

Националният дарителски фонд „13 века България“ получи патронажа на ЮНЕСКО за Международния младежки арт фестивал „Река на толерантността“, който ще се проведе за четвърти път в Самоков през 2021.

Решението на Генералния директор на ЮНЕСКО г-жа Одри Азуле ни бе съобщено от нейния заместник за Африка и външни отношения г-н Фирмин Едуард Матоко, който в своето писмо дава висока оценка за ролята на фестивала в интеркултурния диалог и взаимното разбирателство и пожелава успех на събитието.

За участие в IV-то издание на фестивала са поканени преподаватели и студенти в сферата на визуалните изкуства от балканските държави и Хърватска. В рамките на 10 дни утвърдени творци и млади таланти ще имат възможност да работят заедно, да изразят своите индивидуални виждания с универсалния език на изкуството и да изградят своя визия за обединяващите ги ценности. Те ще се запознаят и с богатото културно-историческо наследство на България, със сложното взаимодействие на различни етнокултурни и религиозни традиции в региона.

Категория
Актуално