Изложбата „Река на толерантността“ – вече в зала „Проф. Васил Геров“

След успешното си представяне в галерия „Мисията“ на Държавния културен институт към министъра на външните работи, изложбата с творби, създадени по време на организирания от НДФ „13 века България“ международен младежки арт фестивал, вече може да се види в зала „Проф. Васил Геров“.

 

Графиките и фотографиите от четвъртото издание на Международния младежки арт фестивал „Река на толерантността“, са уютно разположени в експозиционната площ на Националния дарителски фонд „13 века България“.

 

Ценителите имат възможност да разгледат творбите на преподаватели и студенти във висши учебни заведения по визуални изкуства от България, Гърция, Румъния и Сърбия, създадени по повод културното събитие, което за първи път  през 2021 бе проведено онлайн.

 

Проектът „Река на толерантността“, който е под патронажа на ЮНЕСКО, среща млади и съзидателни хора от различни етноси и религии. Художници от държави на Балканите се опознават, учат се един от друг и от поканените именити преподаватели и творят заедно. Въпреки че при последното си издание арт фестивалът събра участниците от четири балкански страни не в Сарафската къща в Самоков, както повелява традицията, а в Zoom.

 

Но това не попречи на утвърдени и млади автори да обменят творческа енергия и градивни идеи.

Ако наминете на пл. „Проф. Васил Геров“ №1 ще видите резултатите с очите си.