Изложба „Заедно в изкуството за по-добро бъдеще“ 2019

Националният дарителски фонд „13 века България“ връчва наградите на победителите в Националния младежки конкурс „Заедно в изкуството за по-добро бъдеще“ на 20 ноември 2019 в 16:00 ч. във фоайе към зала 6 на Националния дворец на културата.

Конкурсът е организиран от Фонда съвместно с УНИЦЕФ България по повод 30-годишнината от приемането на Конвенцията за правата на детето от ООН. Участваха възпитаници на осем училища по визуални изкуства от цялата страна. Основната идея е младите таланти да изразят в своите творби съпричастността си към съдбата на децата с увреждания и желанието си чрез изкуството да помогнат за тяхната интеграция и осигуряването на равни възможности за по-добро бъдеще на всички. Всяко учебно заведение избра по 5 рисунки, създадени в рамките на конкурса, които НДФ „13 века България“ да награди.

Изложбата „Заедно в изкуството за по-добро бъдеще“, която включва отличените в конкурса 36 дигитални рисунки, е под патронажа на Министъра на културата. Авторите ще получат грамоти с парични награди и книги от поредицата „Съвременно българско изкуство. Имена“, издание на Фонда.

Експозицията ще продължи до 3 декември 2019.

Категория
Изложби, Нашите Проекти, Събития