НДФ „13 века България“ отбелязва своята 35-годишнина с концерт

По повод 35-годишнината от създаването си Националният дарителски фонд „13 века България“ организира празничен концерт. Той се състоя на 7 декември 2016 в Националното музикално училище „Любомир Пипков“. Събитието беше осъществено с любезното съдействие на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ и на Националното музикално училище „Любомир Пипков“. Гост-музикант на празника беше световно известният изпълнител Теодосий Спасов.
Млади таланти от НМА „Проф. Панчо Владигеров“ свириха класически пиеси от Тодор Попов, Бах, Бела Барток, Шостакович с музикалните инструменти, предоставени им от Фонда. Младежката хорова капела към НМУ „Любомир Пипков“, с диригент Георги Петков, изпълни пиеси на Йоханес Брамс, Пабло Сарасате, Карлос Гардел.
За празника в училището беше подредена и изложба от детски рисунки на лауреати от IV-я Световен конкурс за детска рисунка 2016.
След концерта изпълнителният директор на Фонда Митко Тодоров връчи Почетния знак „13 века България“ на дейци и организации с принос към създаването и развитието на Фонда.

Категория
Събития