НДФ „13 века България“ отправя предизвикателство

Фондът предлага на съмишлениците си да измислят име на новия проект за обществено значими каузи

Националният дарителски фонд „13 века България“ се надява неговите съратници, съмишленици и последователи да предложат име за новия проект на родолюбивата организация. Фондът замисля създаването на платформа, на която всеки може да предложи обществено значима кауза и след одобрението от администратор тя да бъде огласена и подобаващо представена.

 

Тъй като Чл. 4 от Закона за НДФ гласи, че Фондът гарантира изпълнението на волята на дарителите, всеки дал своята подкрепа за дадена инициатива може да бъде убеден, че процедурата ще бъде безукорно спазена.

 

Веруюто на бъдещата платформа е изразено немногословно, но ясно и чисто:

 

– честни каузи

– прозрачни послания

– контролирани дарения

– обществена полза

– данъчни облекчения

 

Всеки ще може да предложи дарителска кампания за идея с широк отзвук в полза на обществото, да подкрепи нечия – с финансово или предметно дарение, да се запише като доброволец ако му е допаднала.

 

В блога към платформата своето мнение ще излагат най-светлите умове на България – учени, преподаватели, хора на изкуството.

 

Ако душата ви трепва, когато срещне правдива мисъл, сърцат човек или достойна за аплодиране гражданска позиция, дошъл е вашият час!

 

Можете да пишете на info@fund13veka.bg

 

Чакаме не само вашите идеи за кратко, разбираемо и в чужбина, смислено име на дарителската платформа на НДФ „13 века България“.

 

Надяваме се да изложите своите виждания за новия аспект от дейността ни и да получим ценни съвети.

 

Екипът на НДФ 13 века България“

Категория
Неразказани истории