НДФ „13 века България“ поднови договора си за сътрудничество с БТА

Фондът традиционно ще връчи Награда за принос разпространението на българската култура от българските медии в чужбина

Текст: Магдалена Гигова

Стимка: БТА

Изпълнителният директор на НДФ „13 века България“ Слава Иванова и генералният директор на БТА Кирил Вълчев подписаха договор за сътрудничество. Партньорството  между двете институции е отколешно и новият документ само затвърди дългогодишно установените връзки.

 

„БТА има дългогодишно сътрудничество с Фонда, но сега ще го конкретизираме и разширим”, коментира Кирил Вълчев и добави: „За нас е особено важно, че Националният дарителски фонд остава партньор на световните срещи на българските медии.“

 

По време на събитието за пореден път ще бъде връчена наградата от 2000 лева за принос в разпространението на българската култура от българските медии в чужбина, която „13 века България“ предоставя.

 

Г-н Вълчев обяви, че  БТА от своя страна ще бъде медиен партньор на обявеното на 2 август второ издание на Националния конкурс за млади таланти в съвременното изкуство и наука.

 

Телеграфната агенция ще популяризира инициативите и проектите на НДФ с публикации всяка седмица в рубриката си „Знание и култура“.

 

„Настъпва един нов, следващ, закономерен етап от партньорството между БТА и „13 века България“, заяви изпълнителният директор на НДФ Слава Иванова. По думите ѝ новото споразумение е нова стъпка напред в сътрудничеството между двете институции. „Вярвам, че разписването на конкретни клаузи, които касаят наши общи проекти и дейности, наистина ще допринесе за задълбочаването на нашите и досега добре развивани в годините и резултатни партньорски взаимоотношения“, допълни г-жа Иванова.

 

Тя разясни същността и основната идея на конкурса за Национална награда за млади таланти в съвременното изкуство и наука: „Той е създаден преди две години от НДФ „13 века България“ и вече има едно осъществено издание. Темата е обща, но условията за конкретни. Кандидатите трябва да са български граждани до 35 години. Да са завършили висшето си образование и да са приети за следдипломна квалификация в европейско висше учебно заведение извън България.  Т.е. да имат доказани успехи и да градят своята кариера“.

 

Слава Иванова благодари на БТА, че като национално отговорна медия се включва в популяризирането на конкурса и по този начин подкрепя онези млади българи, които не спират професионалното си развитие.

Категория
Неразказани истории