Проф. Боян Биолчев: НДФ „13 века България“ е категоричен  гарант за  равнището на дарителската инициатива и за прозрачността при реализацията на дарението

Както вече сте прочели в сайта на НДФ „13 века България“, Фондът създава  платформа, на която всеки може да предложи обществено значима кауза  и след одобрението от администратор тя да бъде огласена и подобаващо представена.

 

Председателят на журито на конкурса Роман на годината проф. Боян Биолчев, известен писател и преподавател, не остана равнодушен.

 

Той заяви: „Подкрепям идеята на НДФ „13 века България“ да бъде създадена  платформа, чрез която хората с ясен поглед в културата и за културата да могат да проявяват дарителските си идеи. В най-общо ниския имидж на дарителската дейност  у нас, прояден от непрестанни примери за пиарска или финансова злоупотреба, Националният фонд се явява като категоричен  гарант за  равнището на дарителската инициатива и в последствие за прозрачността при реализацията на дарението и за
проследяването на неговото осъществяване съобразно дарителската воля.
И не на последно място – едно предмостие за стабилизирането на културната дейност у нас“.

 

В подкрепа на думите на проф. Боян Биолчев бихме пояснили: чл. 4 от Закона за НДФ гласи, че Фондът гарантира изпълнението на волята на дарителите. Всеки дал своята подкрепа за дадена инициатива може да бъде убеден, че процедурата ще бъде безукорно спазена.

 

Веруюто на бъдещата платформа е изразено немногословно, но ясно и чисто:

 

– честни каузи

– прозрачни послания

– контролирани дарения

– обществена полза

– данъчни облекчения

 

Всеки ще може да предложи дарителска кампания за идея с широк отзвук в полза на обществото, да подкрепи нечия – с финансово или предметно дарение, да се запише като доброволец ако му е допаднала.

 

Ще даваме думата на най-светлите умове на България – учени, преподаватели, хора на изкуството.

 

Пръв от тях бе проф. Боян Биолчев. Той предложи следното наименование:

 

Платформа  „Дарителска воля“ към НДФ „13 века България“.

 

Сега е ваш ред – ако имате идея за име на проекта пишете на info@fund13veka.bg

 

Чакаме не само предложения за кратко, разбираемо и в чужбина,  смислено име на дарителската платформа.  Надяваме се да изложите своите виждания за новия аспект от дейността ни и да получим ценни съвети.

Категория
Неразказани истории