Световен конкурс за детска рисунка ― България, 2017

В откритата на 11 септември 2017, в Галерия „Академия“ към Националната художествена академия, изложба на участници и лауреати в V-то издание на Световния конкурс за детска рисунка – България, 2017, са експонирани над 180 творби. Участват деца от 53 страни на възраст между 4 и 18 години.
Изложбата беше открита от изпълнителния директор на НДФ „13 века България“ Митко Тодоров. Той връчи и специалните награди на Фонда – статуетка и почетна премия, на Ивон-Мари Господинова, на 9 години от Търговище, за картината „Портрет“ и на Галин Ковачев, на 16 години от София, за картината „Кучето“. Специалната награда на Фондация „Малък Зограф“ беше връчена от управителя й Иван Иванов на 11-годишния Ал Маун от Бангладеж. Наградата на „Антико“, Пловдив, получи 9-годишния Цветелин Данов от Плевен.
Музикален поздрав поднесе Борис Томов – студент от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, който има възможността да свири на цигулка, предоставена от НДФ „13 века България“. Децата от танцов състав при 17-то СУ „Дамян Груев“ в София поздравиха присъстващите със свои изпълнения.
Изложбата продължава до 17 септември 2017.

Категория
Събития