Изложба „Детски рисунки“

НДФ „13 века България“ организира изложба „Детски рисунки“ с творби от колекцията си. Експозицията е мобилна и включва от 50 до 70 работи на деца от 4 до 18 години от 58 страни.  Рисунките са участвали в „Световния конкурс за детска рисунка – България“ на Фондация  „Малък Зограф“ и са дарени на Фонда.

Фондът организира изложби с творбите и ги дарява на лечебни заведения в цялата страна.

2019 г.

Галерия „Нова“, Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“, Сливен

На 28 февруари 2019 г. в Галерия „Нова“ на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ в Сливен беше открита изложба „Детски рисунки“ от Световния конкурс на Фондация „Малък Зограф“. Изложбата е част от кандидат гимназиалната кампания за прием на ученици за учебната 2019/2020 г.

Националният дарителски фонд „13 века България“ е партньор в организирането и осъществяването на „Световния конкурс за детска рисунка – България“ от 2016 г.

Изложбата предлага седемдесет рисунки на деца на възраст от 4 до 18 години от Тайланд, Индия, Китай, Бангладеш, Иран, Индонезия, Сингапур, Малайзия, Казахстан, Южна Корея, Шри Ланка, Молдова, Литва, Румъния, България и др.

През 2018 г. Фондация „Малък Зограф“ дари 200 рисунки от конкурса на НДФ „13 века България“. От своя страна Фондът предостави част от тях на детското отделение на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Иван Селимински в Сливен. Тази година предстои Фондът да направи и второ дарение за болницата.

2019 г.

Галерия „Гъбенски“, Трявна

От 11 април до 3 май 2019 г. Националният дарителски фонд „13 века България“ организира в Галерия „Гъбенски“, Трявна, изложба „Детски рисунки“ от Световния конкурс на Фондация „Малък Зограф“.

Повод за изложбата е дарението от 70 рисунки на деца, участвали в конкурса, коeто Фондът прави на Детската специализирана белодробна болница „Царица Йоанна“ в Трявна.

Експозицията представя рисунки на деца на възраст от 4 до 18 години от Тайланд, Индия, Китай, Бангладеш, Иран, Индонезия, Сингапур, Малайзия, Казахстан, Южна Корея, Шри Ланка, Молдова, Литва, Румъния, България и др.
От 2016 г. НДФ „13 века България“ е партньор в организирането и осъществяването на „Световния конкурс за детска рисунка – България“ на Фондация „Малък Зограф“.

2016 г.

Изложба на малките таланти от Световния конкурс за детска рисунка в най-голямата българска галерия

В Националната галерия от 15 декември 2016 НДФ „13 века България“ показва изложба на участници и наградени в IV-то издание на Световния конкурс за детска рисунка – София, 2013, 2014, 2015, 2016. В нея са включени шестдесет рисунки на деца на възраст от 4 до 18 години от всички континенти.
Изложбата ще продължи до 29 декември 2016.

Категория
Изложби