Реставрация на произведения от изобразителното изкуство (2010)

1. Нов живот за „Старите майстори”, Регионален исторически музей, Враца – 2000 лв.
2. Реставриране на картини на Васил Бараков и Димитър Киров, Художествена галерия, Добрич – 1500 лв.
3. Реставрация и консервация на колекция „Из архивите на Захари Зограф”, съхранявани в Исторически музей-Самоков, Исторически музей, Самоков – 2141 лв.
4. „Съхранено минало за бъдещето”. Реставрация и консервация на 3 броя хоругви, произведения на изобразителното християнско изкуство от ХІХ век – културни ценности от фонда на музея, Исторически музей, Батак – 2000 лв.
5. „Краят на пътуването” – реставрация на икона, рисувана от Николай Павлович, собственост на Музея на занаятите в Троян, Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства – 1000 лв.
6. „Реставрация на икони с изображения на Разпятие с предстоятели с култово предназначение”, Източнокатолическа църква „Възнесение Господне” – 1500 лв.
7. Реставрация на две платна маслена живопис на Иван Мърквичка с експозиционно предназначение, собственост на музейната сбирка на Католическата екзархия в София, Католическа апостолическа екзархия, София – 3000 лв.
8. „Реставрация на тибетска танка (икона) от дарението на Златко Паунов”, Специализиран музей на резбарското и зографското изкуство, Трявна – 2000 лв.
9. Реставрация на „Женски портрет” от Николай Павлович от колекцията на Института за изкуства, Институт по изкуствознание – БАН , София – 1000 лв.
10. „Реставрация на икони на Захари Зограф от църквата „Св. Георги”, Перник”, Асоциация на реставраторите в България (АРБ), София – 1000 лв.
11. „Казанлъшки художници”. Реставрация на ранни творби на Ненко Балкански и Петко Клисуров от фонда на Художествена галерия, Казанлък, Художествена галерия, Казанлък – 3000 лв.
12. Изложба „Пловдивска живописна школа”, Градска художествена галерия – Пловдив – 1500 лв.
13. „Консервация на стенописи, след археологическо проучване от Храм „Свети Харалампий”, Регионален исторически музей, Благоевград, Мелник – 2859 лв.
14. „Изкуство в залите на историческия музей”, Исторически музей-Асеновград – 1500 лв.
15. Реставрация на три икони, намиращи се в храм-паметник и костница „Свети Иван Рилски”, Сдружение „Св. Безсребърници Козма и Дамян”, Кресна – 3000 лв.
16. Заснемане, документиране и консервация на група ритуални предмети с висока историческа и художествена стойност, съставени от благородни метали и използвани в синагогите в България, понастоящем съхранявани от Еврейския исторически музей – София при Организация на евреите в България – Шалом, помещаващ се в сградата на Централна софийска синагога, Еврейски исторически музей – София (ЕИМС) при организация на евреите в България „Шалом” – 1000 лв.

Категория
Тематични сесии